СБУ ліквідувала російську резидентуру на Луганщині

Субота, 21 травня 2016, 04:42

Контррозвідка СБУ ліквідувала російську резидентуру в Луганській області.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Контррозвідники спільно з працівниками антикорупційного підрозділу Держслужби з надзвичайних ситуацій викрили діяльність резидентури ФСБ РФ, що вела розвідувально-підривну діяльність на території північних районів Луганщини", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що до складу резидентури входило троє осіб: один з керівників районного відділу ДСНС, місцевий контрабандист, а також колишній заступник районного відділення забороненої КПУ.

Член компартії керував діяльністю групи, ховаючись в Росії. Функції зв'язкового з іноземними спецслужбами виконував чиновник ДСНС, якого восени 2015 року завербували представники ФСБ РФ під час його візиту в Росію.

Зловмисники виконували завдання російських спецслужб по контролю за переміщенням підрозділів ЗСУ, збору інформації про розташування та функціонуванні блокпостів, організації режиму охорони держкордону, а також діяльності органів державної влади та правоохоронних структур.

Вирішується питання про порушення кримінального виробництва по ст. 111 (Державна зрада) КК і оголошенні про підозру в злочинах проти національної безпеки України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування