Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голоси за кандидатів на виборах президента Австрії розділилися навпіл

Неділя, 22 травня 2016, 20:44

За результатами попереднього підрахунку голосів на президентських виборах в Австрії обидва кандидати набирають приблизно рівну кількість голосів.

Про це пише Німецька хвиля з посиланням на дані дослідження соціологічного інституту SORA на замовлення телеканалу ORF.

На основі підрахунку 2/3 бюлетенів спостерігалося незначне лідерство кандидата від правопопулістської Австрійської партії свободи (АПС) Норберта Гофера - 50,1% голосів проти 49,9% у його суперника - 72-річного колишнього лідера Зелених Александера Ван дер Беллена,

За даними соціологів на основі підрахунку понад 70% голосів, незначну перевагу мав вже Ван дер Беллен, а на основі підрахунку 90% - обидва кандидати мали по 50% підтримки виборців.

14% виборців з 6,4 мільйона тих, хто має право голосу, вирішили проголосувати поштою. Їхні бюлетені будуть опрацьовані у понеділок, 23 травня, і саме ці голоси можуть вирішити долю виборів.

Кандидати, яких підтримували дві найбільші партії країни - соціал-демократи та консерватори, зійшли з дистанції ще в першому турі виборів минулого місяця.

Таким чином, президентом Австрії вперше з часів Другої світової війни не стане представник цих найбільших політичних сил.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування