Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З Росії на Донбас літають безпілотники, іде перегрупування – розвідка

Понеділок, 23 травня 2016, 11:53

Бойовики продовжують перегрупування і ротацію на "передовій" на сході України, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони.

"Продовжується перегрупування, ротація передових підрозділів противника, а також поповнення запасів боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів на напрямках", – сказано у зведенні за 23 травня.

Зокрема, за даними розвідки, на донецькому напрямку проведено ротацію передових підрозділів 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) у районі Спартак.

Також боєкомплект підрозділів полку у районі промислової зони Авдіївки поповнено 8 автомобілями "Урал" із боєприпасами, у т.ч. до гранатометів, ЗУ, мінометів, танків.

На маріупольському напрямку з території РФ через Хомутове (14 км на північ від Новоазовська) ввели автомобільну колону у складі 12 паливозаправників.

Крім того, 22 травня для розвідки сил АТО бойовики залучали два безпілотники оперативно-тактичного рівня на маріупольському та донецькому напрямках: вони залетіли з території Росії, перетнувши неконтрольовану ділянку держкордону України у районі Маркіне та Ульяновське відповідно.

Українська сторона також повідомила представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків та САУ у районах н.п. Гольмівський, Дебальцеве, Макіївка та Донецьк.

За останню добу розвідка зафіксувала на Донбасі 31 обстріл зі стрілецької зброї, гранатометів, зенітних установок ЗУ-23-2, бойових машин піхоти, 82-мм та 120-мм мінометів, 122-мм та 152-мм артилерійських систем.

Із з них 2 – Жовте, Сокільники (Новоайдарський напрямок); 2 – Новозванівка (Сєверодонецький напрямок); 2 – Троїцьке, Зайцеве (Слов’янський напрямок); 12 –Авдіївка, Невельське, Красногорівка (Донецький напрямок); 4 – Тарамчук, Новотроїцьке (Волноваський напрямок); 9 – Павлопіль, Талаківка, Широкине (Маріупольський напрямок).

"Зафіксовані чергові втрати в частинах та з’єднаннях 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ. 22 травня поранено троє військовослужбовців 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ, які діяли в складі диверсійно-розвідувальних груп", - заявляє розвідка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування