Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: У нас немає рецепта миру з Росією

Понеділок, 23 травня 2016, 14:08

У світу поки немає вирішення для конфлікту, розпочатого Росією, вважає президент Петро Порошенко.

Виступаючи на Всесвітньому гуманітарному саміті в Стамбулі, він сказав, що країни прагли миру і спостерігався розвиток Заходу разом із рештою світу, але "мрія гармонії віддалилася".

"Ми знову на межі великої війни – і це не просто війна між Заходом і всіма іншими, це війна між тими, хто хочуть гармонії, і тими, хто прагнуть домінувати. Це конфлікт між тими, хто грають за правилами, і тими, хто вважають, що правил не існує", – сказав президент України.

"Сьогодні ми бачимо, що Росія – це ядерна держава, яка бачить у демократії загрозу, а у свободі отруту" – заявив він.

За його словами, "річ тут не у різних інтерпретаціях, а річ у різних цілях: ті, хто хочуть гармонії, вважають це необхідним для виживання, а Росія має на меті збільшити свій вплив".

"Будьмо щирі, у нас немає рецепта для цієї проблеми. Цинізм і ілюзії розповсюджуються", – заявив Порошенко.

"Це не питання непорозуміння. Не можна вирішити дану проблему, якщо йти на компроміси знову і знову… Вирішення можна знайти лише якщо бути сильним і підтримувати наші принципи", – переконаний український президент.

"Чи погодимося ми на те, щоб державні кордони перемальовувалися за допомогою сили? Світ демократії та свободи не може заплющити на це очі чи в Україні, чи по всьому світу", – заявив він.

Порошенко наголосив: "Свобода, демократія, свобода вираження, основоположні права людини – це наші цінності, і вони не стають предметом торгівлі. І оскільки сьогодні є загрози для них, ми вкрай потребуємо політичного керівництва зараз більше, ніж будь коли".

"За що ми боремося? За те, ким ми є. Ми захищатимемо свободу і права людини, ми боремося з тими, хто не погоджується з нашими цінностями", – заявив президент України.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування