Омбудсмен РФ розповіла про боротьбу з "українською спадщиною" в Криму

Вівторок, 24 травня 2016, 17:43

Уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова вважає причиною поганого стану справ в Криму у сфері прав людини "українську спадщину".

Про це вона заявила у вівторок під час виступу на засіданні комітету Ради Федерації з конституційного законодавства державного будівництва, повідомляє її прес-служба.

Цей чинник вона назвала одним з" найбільш загрозливих негативних факторів, що прямо або побічно впливають на стан прав людини в країні", додавши, що нещодавно їздила в Крим і приймала там громадян.

"В результаті прийому громадян та зустрічей з керівниками органів влади Криму і Севастополя чітко видно системні проблеми "української спадщини" у сфері дотримання прав кримчан, які посилюються санкціями і негативно впливають на соціальне самопочуття суспільства", – сказала Москалькова.

За її словами, більш як 100 тисяч громадян, як правило – колишні військовослужбовці та члени їх сімей, раніше зареєстровані у військових містечках або інших нині розформованих об'єктах, не можуть отримати реєстрацію, прикріпитися до поліклініки, встати на чергу на отримання житла.

"Велика кількість громадян, які переїхали в Крим "після держперевороту на Україні", мають серйозні труднощі в отриманні громадянства Росії, так як спрощений порядок для них не передбачено", – поскаржилася вона.

Також вона заявила, що тисячі сімей не можуть оформити право власності на землю і нерухомість через відсутність необхідних документів або неузгодження з російським законодавством.

Крім того, тривогу Москалькової викликали переповнені СІЗО, скасування соцвиплат деяким громадянам (наприклад, матерям загиблих до 2014 року солдатів української армії), необґрунтоване зростання цін на продукти харчування, перебої у видачі довідок про реабілітацію кримських татар.

З цього приводу вона попросила членів комітету розглянути питання про доцільність розробки спеціального комплексного закону про дотримання прав людини в період "інтеграції" Криму та Севастополя "у соціально-економічне і правове поле Російської Федерації на період до 2020 року".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування