Проти співробітників посольства України в Словаччині порушили справу

Середа, 25 травня 2016, 00:14
Проти співробітників посольства України в Словаччині порушили справу

Прокуратура Закарпатської області розпочала кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем та підробки документа службовцями посольства України в Словаччині.

Про це повідомляє прес-служба прокуратура Закарпатської області.

"Слідчим відділом прокуратури Закарпатської області розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання владою або службовим становищем, а також службового підроблення службовими особами посольства України в Словаччині МЗС України (ч.2 ст. 364 та ч.2 ст. 366 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Йдетсья про випадок 21 травня, коли посадові особи України в Словаччині, зловживаючи своїм службовим становищем, на службовому автомобілі посольства, під виглядом дипломатичної пошти, яка відповідно до Віденської Конвенції не підлягає контролю, намагалися незаконно провезти до Європи партію тютюнових виробів.

Міністерство закордонних справ уже ухвалило рішення відкликати до України із закордонного відрядження першого секретаря посольства України в Словаччині Оксану Ліщишин, яка стала фігурантом скандалу з контрабандою цигарок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування