Омбудсман РФ обіцяє працювати над звільненням засуджених в Україні росіян

Четвер, 26 травня 2016, 12:44

Уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова заявила, що має намір займатися питанням дотримання прав росіян, які перебувають в місцях позбавлення волі в Україні і використовувати можливості для їх звільнення.

Про це повідомляє в четвер російське видання "Коммерсант".

"Якщо будуть конкретні факти порушення прав, будемо реагувати, якщо будуть можливості звільнення наших громадян, які перебувають в місцях позбавлення волі України, – вживати всіх заходів для їх звільнення", – сказала омбудсман.

Москалькова зазначила, що отримує багато "дуже різких" листів від українського осмбудсмана, однак хотіла б звернутися до нього з питання українців, які відбувають покарання в Криму.

"Їх не забирає Батьківщина, ми пропонуємо. Вони скоїли злочини як громадяни України, на території, раніше України, і сьогодні немає підстав утримувати їх на території іншої держави. Але реакції поки такої не настав. Дуже важливо нам їх відправити додому", - заявила вона.

Раніше повідомлялося, що ув'язнені в кримських колоніях після анексії півострова зіткнулися з серйозними проблемами з медичною допомогою, оскільки більшість з них залишаються громадянами України і не мають російських полісів медстрахування.

"ФСВП не видає їм громадянство, а раз вони іноземці, вони не мають полісів медичного страхування. А без поліса отримати допомогу в лікарнях і медико-санітарних частинах вони не можуть. У нас практично немає ліків", – заявляла так звана уповноважений з прав людини в Криму Людмила Лубіна.

Як відомо, Росія також утримує у в'язницях 27 українських політв'язнів.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування