Російських правоохоронців не пустили в посольство України для пошуку вибухівки

Четвер, 26 травня 2016, 21:59

Російські правоохоронці в Москві хотіли перевірити посольство України в Росії на наявність вибухівки, але не були допущені на його територію.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в дипломатичних колах.

"Інформація трохи не відповідає дійсності. Російські правоохоронці хотіли потрапити в посольство, але їм в доступі було відмовлено. Внутрішній огляд був проведений силами співробітників посольства, а російські силовики оглянули посольство тільки по периметру", - сказало джерело агентства в дипломатичних колах в четвер, відповідаючи на запитання про можливе мінування посольства України в Москві.

Відповідно до Віденської конвекції дипломатичні представництва є об'єктами, на які поширюється принцип екстериторіальності - приміщення представництва є недоторканними, представники влади країни перебування можуть увійти на ці території тільки з дозволу глави представництва.

Держава перебування зобов'язана забезпечити належні заходи захисту приміщення від будь-якого проникнення на його територію, нанесення шкоди і порушення спокою співробітників посольства. Все, що розташоване на території посольства, його засоби пересування користуються імунітетом від обшуку, реквізиції, арешту та виконавчих дій.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що в четвер увечері до будівлі українського посольства в Москві прибули представники МНС РФ і поліція і повідомили про надходження анонімного дзвінка про мінування посольства, але на територію посольства не зайшли.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування