Німецька спецслужба: "Ісламська держава" тримає під прицілом Євро-2016

П'ятниця, 27 травня 2016, 21:27

Чемпіонат Європи з футболу 2016 року дедалі більше перебуває у фокусі бойовиків терористичного угрупування "Ісламська держава".

Про це заявив глава Федеральної служби захисту конституції Німеччини Ганс-Ґеорґ Маасен в інтерв'ю Rheinischen Post, яке вийде друком 28 травня, повідомляє Deutsche Welle.

"Ми знаємо, що ІДІЛ тримає під прицілом Євро-2016", - сказав Маасен, однак уточнив,що зараз немає жодної інформації про конкретні плани терористів.

"Але існують відносно великі першопричини, тобто збільшена кількість вказівок на те, що ІДІЛ, "Аль-Каїда" чи "Ан-Нусра" хочуть здійснювати напади по західних цілях", - наголосив глава німецької спецслужби.

Як повідомлялося, глава внутрішньої розвідки Франції Патріка Кальвара заявляв, що існує велика ймовірність того, що в ІДІЛ готують теракти в місцях великого скупчення людей під час футбольного Євро-2016.

"Ісламська держава" закликала своїх прихильників до терактів в країнах Заходу під час священного місяця Рамадан, який починається у червні, якраз коли проходитиме турнір у Франції.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News