Ціпрас назвав санкції ЄС проти Росії непродуктивними

Субота, 28 травня 2016, 06:28

Санкції Заходу щодо Росії є непродуктивними.

Таку думку висловив прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас, передає BBC.

"Ми неодноразово говорили, що порочне коло мілітаризації, риторики холодної війни і санкцій непродуктивне. Рішення - діалог", - заявив Ціпрас на прес-конференції за підсумками переговорів з російським президентом Володимиром Путіним, що знаходиться в Греції з візитом.

У найближчі тижні Євросоюз розгляне питання про продовження або зняття санкцій проти Росії, запроваджених після анексії Криму.

Володимир Путін в ході спільної з Ціпрасом прес-конференції заявив, що питання статусу Криму закрите остаточно і не підлягає обговоренню.

"Це історичне рішення людей, які проживають в Криму, і ніяких обговорень з цього приводу ні з ким Росія вести не буде", - сказав Путін.

Розпочатий в п'ятницю візит президента Росії Володимира Путіна в Грецію став першою за останні півроку поїздкою російського лідера в країну Євросоюзу.

Російський президент у ході візиту в Грецію також зазначив, що розміщення ПРО в Європі негативно відбивається на співпраці Москви і ЄС. За його словами, Москва прийме дії у відповідь на розміщення Вашингтоном елементів ПРО в Румунії.

Як відомо, країни "сімки" підтримали збереження санкцій відносно Росії до повної імплементації мінських угод, а також пригрозили, в разі необхідності, їх посилити.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News