Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пентагон: РФ не має підстав обурюватися ПРО у Європі

Субота, 28 травня 2016, 22:58

Росія не має підстав реагувати на встановлення систем ПРО у Польщі та Румунії.

Про це в інтерв’ю "Голосу Америки" заявив заступник помічника міністра оборони США Майкл Карпентер. 

"Я не думаю, що дії НАТО мають викликати якусь обов’язкову відповідь з боку Росії. Насправді, плани НАТО, особливо у питанні розгортання систем ПРО в Румунії та Польщі, давно не є секретом. Ми обговорювали їх з нашими російськими партнерами впродовж останніх 3-4 років. Ми були досить відверті та намагались їх залучити до діалогу", - зазначив Карпентер.

При цьому він відверто назвав російську агресію в Україні причиною збільшення військової присутності військ НАТО у Європі. 

"Що стосується військ країн альянсу, які присутні тут на основі ротації, та присутність військової техніки – це була реакція на дії Росії в Україні та інших регіонах, де Росія порушила всі основоположні принципи світоустрою. Росія розтоптала практично усі базові міжнародні принципи, які дуже ретельно створювались після Другої світової війни, включно з суверенітетом та територіальною цілісністю держав", - заявив Карпентер.

"Альянс відповідає на ці дії, архітектура протиракетної оборони розроблена для захисту від загроз з півдня. Ми завжди були послідовні у питання інформування Росії з цього питання і не вважаємо, що це якимсь чином впливає на стратегічну стабільність", - додав він.  

Карпентер каже, що Росія насправді добре розуміє мотиви встановлення ПРО.

"Вони (росіяни) розуміють, що системи, які ми розгортаємо, і наше прагнення досягнути високої готовності збройних сил – це відображення нашої рішучості колективно захищати наших союзників, як у країнах Балтії, так і на території альянсу в цілому. Це основа всього, що ми плануємо робити у цій частині світу", - зазначив представник Пентагону. 

Як відомо, раніше президент Росії Володимир Путін пригрозив Румунії за американські ПРО на її території та заявив, що в установки ПРО можуть бути поміщені ударні комплекси, для цього достатньо лише поміняти програмне забезпечення.

При цьому Путін підкреслив, що у цьому випадку "Росія буде змушена реагувати відповідним чином".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...