Поліція: Проживання у будинку для літніх коштувало 6 тис. на місяць

Неділя, 29 травня 2016, 14:35

Перебування осіб похилого віку у домоволодінні у с.Літочки (Київська обл.), де в ніч на 29 травня сталася пожежа з численними жертвами, коштувало для пенсіонерів 6 тисяч гривень на місяць.

Про це повідомили у Нацполіції. 

"З’ясувалося, що у даному домоволодінні приватний підприємець організував проживання осіб похилого віку. З мешканцями укладались договори. Ліжко-місце у хостелі з доглядом обслуговуючого персоналу коштувало для пенсіонерів 6 тисяч гривень на місяць", - повідомили у поліції. 

Разом з тим голова Київської ОДА Максим Мельничук заявив, що про будинок для літніх людей у Літочках не знала ні адміністрація, ні відповідні служби.

"Даний об’єкт був нелегальний, служба ДержНС і Нацполіція не знали про його існування. Так само як і районна державна адміністрація, і Київська обласна адміністрація", – повідомив Мельничук. 

Як відомо, за даними  НП, на момент пожежі в будинку перебували 35 осіб, врятовано 18 людей, з який 5 осіб з опіками різних ступенів тяжкості госпіталізовано до Броварської районної лікарні.

На місці трагедії знайдено 17 бездиханних тіл громадян.

Підприємця затримано у порядку ст.208 КПК, за фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування