Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-головний редактор "Дождя": Першу психотравму Путін отримав в Україні

Понеділок, 30 травня 2016, 10:53

Для президента РФ Володимира Путіна українське питання завжди було дуже важливим, і саме в Україні він отримав першу серйозну психологічну травму.

Про це в інтерв'ю для ЛІГА.net розповів колишній головний редактор телеканалу "Дождь", російський письменник, режисер, автор книги "Вся кремлевская рать" Михайло Зигар.

За його словами, в перші роки президентства Путін регулярно, практично на всіх внутрішніх засіданнях, говорив: "Ми повинні займатися Україною, інакше ми її втратимо".

"Важливо те, що саме в Україні в 2004-му році Путін отримав першу серйозну психологічну травму. Тоді Володимир Володимирович вперше переконався, що існує страшна американська змова, жертвою якої він є. У Путіна не було жодних сумнівів в тому, що Помаранчева революція - це американська спецоперація", - говорить Зигар.

Причиною для такого висновку стало те, що він "виділив величезні гроші і відправив з Москви в Україну дуже багато фахівців".

"Ті довго тут сиділи, поділили всі гроші, до самого останнього моменту телеграфуючи, що утримують контроль. Коли ж виявилося, що не все так добре, то ці фахівці не могли зізнатися, що розікрали виділений бюджет, нічого не роблячи. Тому пояснили все просто: ворог витратив ще більше", - розповів екс-головний редактор "Дождя".

З цього моменту Путін почав переконуватися, що "існує заокеанський ворог, який плете інтриги в Україні і намагається нею оволодіти".

І чим далі, тим більше він в своїй думці затверджувався. Тому Україна - це дуже особисте й болюче питання, констатує Зигар.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування