НАБУ почало розслідувати "чорну бухгалтерію" регіоналів

Понеділок, 30 травня 2016, 15:16

Національне антикорупційне бюро України розпочало розслідування за заявою екс-першого заступника голови СБУ Віктора Трепака про "чорну бухгалтерію Партії регіонів".

Про це повіломляє НАБУ.

"У понеділок, 30 травня, відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено детективами Бюро за попередньою правовою кваліфікацією за ч.4 ст.369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Водночас необхідно зазначити, що публічна заява колишнього першого заступника голови СБУ В.Трепака позбавила Бюро певних оперативних можливостей. Також викликає подив той факт, що про відповідну заяву та наявні у нього документи Трепак повідомив ЗМІ ще до звернення в НАБУ", - йдеться в повідомленні. 

У НАБУ заявили, що зайва публічність може зашкодити викриттю корупційних правопорушень та притягненню винних до відповідальності.

Як відомо, Трепак в інтерв'ю DT.UA повідомив, що передав до НАБУ документи, які підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів низці колишніх та нинішніх високопосадовців.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...