РФ зриває можливість мирного вирішення конфлікту на Донбасі – Коваль

Понеділок, 30 травня 2016, 18:54

Керівництво Росії системно і послідовно зриває можливість мирного вирішення конфлікту на Донбасі та зберігає агресивні наміри щодо України.

Про це заявив перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Михайло Коваль під час засідання Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради, Сейму Литви та Сейму і Сенату Польщі в понеділок у Києві.

"Військово-політичне керівництво Росії системно і послідовно продовжує торпедувати мирний шлях вирішення конфлікту і зберігає агресивні наміри щодо нашої держави", - сказав він.

За словами Коваля, останнім часом відзначається низка особливостей в заходах військового характеру з боку Росії.

Так, РФ нарощує свої збройні сили на західному і південно-західному стратегічному напрямку, в тому числі поблизу державного кордону України.

Коваль також зазначив, що проводиться ротація окупаційних військ в окупованих районах Сході України, посилено проводяться розвідувальні заходи з боку служб РФ в усіх напрямках.

Він зазначив, що з території Російської Федерації збільшилася кількість військового вантажу, важкої військової техніки, яку перекидають на територію анексованого Криму і тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.

"Станом на сьогодні російське військове угруповання на тимчасово окупованій території України (Крим) становить 15 батальйонних тактичних груп, вісім ротних тактичних груп... Загальна чисельність особового складу становить близько 36 тисяч військовослужбовців, які мають на озброєнні до 300 танків..., 265 артилерійських систем, 149 реактивних систем залпового вогню, 4 тактичних ракетних комплекси "Точка-У", 461 бойовий літак, 303 вертольоти, 23 бойових корабля і два підводні човни", - сказав Коваль.

За його словами, у понеділок так званий перший армійський корпус "Донецьк" має в бойовому складі 5 бригад, 2 полки, окремий батальйон і підрозділи із забезпечення, а загальна чисельність корпусу складає близько 20 тисяч осіб.

Другий армійський корпус "Луганськ" має в своєму складі 4 бригади, 1 полк, окремий батальйон і підрозділи забезпечення, а загальна чисельність цього армійського корпусу становить близько 14,6 тис. осіб.

Крім цього, за словами Коваля, в складі армійських корпусів формуються додаткові окремі підрозділи штурмового призначення (десантні, повітряно-десантні та підрозділи морської піхоти).

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News