ЦВК виключила трьох кандидатів від "Батьківщини"

Вівторок, 31 травня 2016, 16:52

Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію трьох кандидатів у депутати Верховної Ради за списком "Батьківщини" на позачергових виборах 26 жовтня 2014 року.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні ЦВК, повідомляють "Українські новини".

Зокрема, зі списку партії виключені на підставі їхніх заяв про відмову від балотування та скасування реєстрації Руслан Богдан (№30 в списку), Ірина Верігіна (№41 в списку) і Тетяна Корнійчук (№103 у списку).

Як відомо, у вівторок "Батьківщина" проводить закритий з'їзд партії для висунення кандидатів на проміжні вибори депутатів Ради в 7 одномандатних виборчих округах, призначених на 17 липня.

Раніше ЦВК на підставі рішення з'їздів партій виключив 9 кандидатів у депутати Ради з виборчого списку Радикальної партії Олега Ляшка, 11 кандидатів зі списку "Самопомочі" і 13 кандидатів зі списку "Блоку Петра Порошенка". Ці виключення стали можливі після прийняття Радою закону про "партійну диктатуру", згідно з якою партії можуть виключати зі списків кандидатів у депутати вже після виборів.

Раніше у цій новині повідомлялося, що ЦВК виключила цих трьох депутатів на підставі того ж закону про "партдиктатуру". Насправді вони були виключені на підставі власних заяв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування