Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія звинуватила біженців з Донбасу в зростанні злочинів

Четвер, 5 травня 2016, 22:59

Секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев заявив, що біженці з України винні у зростанні злочинів на півдні Росії.

Про це він сказав у четвер на нараді, передають РИА Новости.

"Відзначається наростання конфліктного потенціалу в зв'язку зі збільшеною міграційного навантаження. Наявність майже 73 тисяч непрацевлаштованих біженців з України ускладнює кримінальну обстановку", - заявив Патрушев на виїзній нараді в Астрахані.

При цьому Патрушев визнав, що в Південному федеральному окрузі велика заборгованість по зарплаті перед росіянами. Так, за його словами, загальна заборгованість з зарплати на початок 2016 року в Південному федеральному окрузі становила 142 мільйони рублів, а чисельність офіційно зареєстрованих безробітних досягла 70 тисяч осіб.

Однак в ускладненні кримінальної обстановки він звинуватив саме біженців з Донбасу, а не безробітних росіян, або тих громадян РФ, яким не платять зарплату.

Як повідомлялося, раніше в Росії були затримані троє ймовірних убивць поліцейського Андрія Гошта і п'яти членів його сім'ї. Затримані раніше воювали в "ЛНР".

У червні 2015 року російське видання "Медуза" проаналізувало статистику МВС і десятки судових рішень за півтора року. Висновок: з початку 2015 року кількість злочинів на території Росії виросло на 2,5%. Рекордсмен - сусідить з Донбасом Південний федеральний округ: в Ростовській області кількість злочинів збільшилася на 23,4%.

Як зазначало видання, на статистиці, мабуть, позначилася близькість Донбасу: бойові дії після боїв за Дебальцеве поступово припинилися, і російські бойовики з "ДНР" та "ЛНР" потягнулися додому, прихопивши з собою зброю.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування