Україна допомагає Росії будувати Керченський міст – експерт

П'ятниця, 10 червня 2016, 10:03
Україна допомагає Росії будувати Керченський міст – експерт

Україна може в правовому відношенні зупинити зведення Керченського мосту з сусідньої Росії до анексованого Кримц, однак Київ нічого не робить для цього.

Така думку висловив експерт із морського права Борис Бабін у вечірньому ефірі Радіо Крим.Реалії.

За його словами, "Україна, можливо, сприяє будівництву мосту".

"Сьогодні Керченська протока активно використовується для контрабанди як на окупованій території, так і на території самої Російської Федерації", – зазначив Бабін.

"Загальновідомо, що Україна здійснює поставки в Керч, у тому числі, і для будівництва цього самого мосту, і в такій ситуації дуже нерозумно очікувати від нас якихось реальних дій", – сказав він.

Експерт зазначив, що Україна замість реальних дій із заборони будівництва "імітує діяльність".

"Імітація дій є. У дійсності їх немає", – заявив Бабін.

"Дуже довго говорити, чому їх немає, і про те, які вони мали б бути, але назвіть мені якийсь демарш України, крім якихось заяв МЗС ні про що щодо морських просторів як Азовського моря, так і Керченської протоки, Чорного моря. Я таких щось не бачив: ні демаршів, ні дій, ні кримінальних справ, ні відповідальності, ні затримань суден щось не помічав", – сказав він.

"У нас зараз у Миколаєві, по-моєму, три або чотири судна, які зайшли в Миколаїв із Криму, і всім дуже добре", – наголосив Бабін.

8 червня видання "Форбс" повідомило, що підряднику з будівництва Керченського мосту з Росії до Криму не вистачає фінансування для продовження робіт зі зведення об'єкта.

У свою чергу, представники Міністерства транспорту Росії заявили, що проблеми з фінансуванням будівництва Керченського мосту виключені.

Не підтвердив дані видання й речник президента Росії Дмитро Пєсков.

Рух мостом у тестовому режимі планується відкрити в грудні 2018 року, а остаточна здача об'єкта намічена на кінець 2019 року.

На будівництво мосту до анексованого в 2014 році Крим Росія запланувала виділити з бюджету понад 228 мільярдів рублів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування