Луценко: ГПУ затримала екс-заступника міністра часів Януковича

Субота, 11 червня 2016, 13:08
Луценко: ГПУ затримала екс-заступника міністра часів Януковича

Генеральна прокуратура затримала Олександра Сухомлина - заступника міністра економічного розвитку часів екс-президента Віктора Януковича.

Про це 11 червня на брифінгу заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.

За повідомленням Луценка, Сухомлина затримано за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 1 ст.255 (створення злочинної організації), ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою).

Суд обрав для Сухомлина міру запобіжного заходу - тримання під  вартою терміном 2 міс, з можливістю внесення застави у сумі 100 млн. гривень. Наразі Сухомлин перебуває під арештом. 

За словами Генпрокурора, Сухомлина підозрюють у завданні збитків державі на суму близько 4 мільярдів гривень.

У 2010-2014 році Сухомлин обіймав посаду голови Аукціонного комітету з продажу нафти, газового конденсату, скрапленого газу та вугілля, та діючи за попередньою змовою з Януковичем, Азаровим, Курченком та іншими членами злочинної організації, незаконно заволодів в інтересах злочинної організації майном ПАТ "Укргазвидобування" та ПАТ "Укрнафта" - скрапленим газом - на загальну суму понад 2 млрд грн.

"Будучи головою Аукціонного комітету з продажу нафти, газового конденсату, скрапленого газу та вугілля, використовуючи своє службове становище всупереч інтересам служби, систематично вживав заходів до усунення конкуренції на спеціалізованих аукціонах з продажу скрапленого газу для потреб населення, контролював існування схеми Курченка по викупу через біржові аукціони всього обсягу скрапленого газу, який виробляли ПАТ "Укргазвидобування" та ПАТ "Укрнафта", по пільговим цінам, нібито для потреб населення України", - заявив Луценко.

У подальшому члени злочинної організації продавали цей газ на автозаправні станції за ринковою ціною, внаслідок чого за висновками експертизи отримали надприбуток у розмірі понад 5,5 млрд грн.

За словами генпрокурора, на території 4 областей проведено обшуки за місцем проживання, роботи Сухомлина та його родичів з метою відшукання речових доказів, документів, а також грошових коштів, здобутих в результаті його діяльності у складі злочинної організації Януковича.

Луценко уточнив, що Сухомлина було затримано у Києві, під час затримання він не підозрював, що відбувається саме затримання. 

"Думав, що це звичайна перевірка документів", - зазначив Луценко. За його словами, Сухомлин вільно пересувався поза межі Україні і планував поїзду до Бразилії.

Також у ГПУ оприлюднили відеозапис затримання та судового засідання з обрання запобіжного заходу для екс-посадовця.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...