Матіос: Розслідування щодо Романчука завершать за півтора місяця

Субота, 11 червня 2016, 19:22

Військова прокуратура має намір завершити розслідування провадження щодо заступника Миколаївської ОДА Миколи Романчука за півтора місяця.

Про це в ефірі "5-го каналу" заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Ми плануємо завершити розслідування протягом півтора місяця і оголосити матеріали для ознайомлення захисту", – заявив він.

За словами Матіоса, якщо за Романчука внесуть заставу, необхідно буде довести законність походження цих коштів.

"Кожна гривня, кожна копійка коштів, які вносяться в таких випадках за корупціонерів, перевіряється всіма можливими інструментами – від служби фінансового моніторингу до фіскальних органів. Треба ще довести походження цих коштів. Тих коштів, які були вилучені в домівці, за місцем роботи, досить важко, я думаю, буде доводити походження", – зазначив Матіос.

Як відомо, під час обшуку у домоволодінні  Миколи Романчука виявили валізу з готівкою на суму в кілька сотень тисяч доларів США, золоті прикраси та фашистські хрести.

Романчука було затримано за підозрою в отриманні хабара в сумі 100 тис. доларів.

Згодом Романчука госпіталізували у міську лікарню Одеси  із зали Приморського районного суду, підозрюваного забрала "швидка".

Представники військової прокуратури Південного регіону України просять суд помістити Романчука під арешт на 60 діб або призначити заставу в розмірі 20,3 млн гривень і в разі її внесення заборонити Романчуку залишати межі Миколаєва.

Головним адвокатом Романчука є Сергій Гребенюк, переможець в конкурсі на членство в громадську раду при НАБУ, куди передадуть справу Романчука.

"Радіо Свобода"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування