Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

WikiLeaks планує опублікувати фрагмент листування Клінтон

Понеділок, 13 червня 2016, 08:40

WikiLeaks планує опублікувати черговий фрагмент листування Хілларі Клінтон, що датується тим часом, коли вона займала пост держсекретаря США.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на заяву засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа, передає РБК.

"Ми плануємо публікацію витоку, пов'язаного з Хілларі Клінтон. У нас є електронні листи, що чекають на публікацію", - заявив Ассанж, не уточнивши коли і скільки листів будуть опубліковані.

Раніше, в березні WikiLeaks опублікував архів з функцією пошуку з 30322 листів і вкладень, відправлених з приватної електронної адреси Хілларі Клінтон за період, коли вона очолювала Держдепартамент. Наразі відносно Клінтон проводить перевірку ФБР.

Фахівці повинні визначити не порушувала Клінтон федеральний закон, використовуючи особисту електронну пошту для відправки секретної інформації.

За словами Ассанжа, дуже малоймовірно, що генеральний прокурор США Лоретта Лінч висуне звинувачення Клінтон.

"Вона не збирається звинувачувати Хілларі Клінтон, це не представляється можливим. Цього не станеться. Але ФБР зможе домогтися поступок з боку уряду Клінтон", - сказав засновник WikiLeaks.

Клінтон бере участь в президентських перегонах в США як кандидат від Демократичної партії. У минулому році, коли стало відомо про те, що вона використовувала для відправки кореспонденції приватний сервер замість захищених державних. Клінтон була змушена передати всю робочу переписку Держдепу США.

Вона відмовилася надавати тільки ті листи, які вважала особистими.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування