Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Магера каже, що три фракції обділили членами ЦВК

Понеділок, 13 червня 2016, 13:11

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера вважає за необхідне, щоб в складі ЦВК були представники всіх фракцій Верховної Ради.

Про це він сказав журналістам у понеділок, передають Українські Новини.

"Є питання принципів, принципів формування виборчої комісії. Вимога ст. 75 п. 75 кодексу належної практики з виборчих питань "Венеціанської комісії" свідчить про те, що склад центрального виборчого органу повинен бути сформований з представників усіх парламентських сил", - заявив заступник голови ЦВК .

При цьому Магера зазначив, що пропорційність формування Центрвиборчкому може бути різна, але питання включення в її склад делегованих усіма фракціями членів - принциповий.

"Напевно не варто починати роботу Центральної виборчої комісії, яка формується кілька, м'яко кажучи, незбалансованим чином, коли з числа 6 парламентських фракцій пропозиції від 3 з них просто не включаються до нового складу Центральної виборчої комісії. Це "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", Радикальна партія Олега Ляшка та "Опозиційний блок", - підкреслив він.

Магера також висловив думку, що постановка питання про неможливість роботи в новому складі комісії старих її членів також не витримує критики.

Як відомо, 7 червня стало відомо, що президент Петро Порошенко пропонує Верховній Раді звільнити 12 з 15 членів комісії ЦВК і одночасно призначити 11 нових членів.

Серед 11 запропонованих президентом кандидатур у члени ЦВК 5 від БПП, 4 від "Народного фронту", 1 кандидат від депутатської групи "Відродження" і 1 від фракції "Самопоміч". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування