Екс-посол розповів, який із кандидатів в президенти США вигідніший Україні

Вівторок, 14 червня 2016, 09:21

У разі перемоги на президентських виборах США Хілларі Клінтон може надавати Україні більш сильну підтримку.

Про це в інтерв'ю газеті Сегодня заявив екс-посол США в Україні Стівен Пайфер.

"Я підтримую Клінтон на президента. Якщо її оберуть в листопаді, можна очікувати, що вона буде спиратися на політику президента Обами і, можливо, буде надавати сильнішу підтримку Україні. Наприклад, в залежності від поведінки Росії, вона (Клінтон - Авт .) більшою мірою буде готова розглянути можливість надання Україні летального озброєння ", - сказав він.

"Що ж стосується Трампа, позиції, які він позначив на сьогоднішній день, значно розходяться з головною лінією американської зовнішньої політики. Він запропонував відновити відносини з Росією і знизити увагу США до НАТО. Жоден із запропонованих ним кроків не буде обіцяти хорошу політику Штатів по відношенню до України", - пояснив він.

Пайфер також пояснив, що Україна повинна і далі дотримуватися Мінського процесу, "навіть якщо не здається, що він буде успішним".

"Поки йому немає альтернативи, і Мінськ забезпечує основу для канцлера Меркель і Берліна підтримувати і доводити Євросоюзу, що санкції проти Росії потрібно зберегти", - пояснив він.

"Намагаючись стабілізувати конфлікт на Донбасі, український уряд повинен паралельно просувати економічні реформи і боротися з корупцією. Це не буде легко, але реформи сформують більш стійку українську державу, яка зможе краще протистояти тиску Росії. Реформована Україна буде зберігати стійкий інтерес і підтримку Заходу", - сказав він.

Пайфер також зазначив, що у відповідь на загрози РФ розмістити ядерну зброю в Криму, який вона незаконно окупувала і анексувала в 2014 році, буде безуспішним, "захід не може перешкодити Росії, але НАТО негайно візьме це до уваги і спланує, як зміцнити стримуючі і оборонні можливості Альянсу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування