Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ФСБшнику-служителю РПЦ дали 12 років за "шпигунство"

Вівторок, 14 червня 2016, 11:51

Мосміськсуд засудив до 12 років ув'язнення колишнього співробітника Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату Євгена Петріна, визнаного винним у державній зраді на користь США.

Це випливає з резолютивної частини вироку, повідомляє російський "Інтерфакс".

Суддя оголосив тільки вступну та резолютивну частину вироку, оскільки справа слухалася в закритому режимі під грифом "секретно". Справу розглядала трійка суддів.

Згідно з вироком, відбувати покарання Петрін має в колонії суворого режиму. Крім того, йому призначено додаткове покарання у вигляді штрафу 200 тисяч рублів і обмеження волі на 2 роки.

Всі речові докази, досліджені в рамках справи, будуть зберігатися в ФСБ Росії.

Захист заявив про намір оскаржити вирок.

На думку адвоката Івана Павлова, захист Петріна була обмежений у здійсненні своєї діяльності.

"Захист зв'язали по руках і ногах, не ознайомили з секретним законодавством, в порушенні якого звинувачували нашого клієнта", – сказав Павлов.

Крім того, Павлов повідомив, що його клієнт вже подав апеляційну скаргу.

"Був зрозумілий обвинувальний ухил справи, тому Петрін вже заздалегідь направив свою скаргу на вирок. Ми подамо слідом", – сказав адвокат.

Раніше держзвинувачення просило засудити його до 19 років позбавлення волі в колонії суворого режиму. Захист наполягав на виправдальному вироку.

Петріна затримали 5 червня 2014 року і помістили під арешт. Його звинувачують в "державній зраді на користь США". На думку захисту, формулювання звинувачення "вкрай розмите і некоректне".

Як повідомили у синодальному Інформаційному відділі, правоохоронні органи зацікавилися Петріним, обвинуваченим в державній зраді, в зв'язку з його діяльністю, яка відбулася перед роботі в церкві.

У свою чергу брат фігуранта зазначив, що раніше Петрін працював в спецслужбах РФ, але звільнився за власним бажанням.

"Євген, будучи співробітником Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату з 2013 року, зустрівся з обов'язку служби з іноземними особами, яких він запідозрив у шпигунстві на користь США на шкоду інтересам Російської православної церкви, особливо в Україні", – сказав він.

За словами співрозмовника агентства, про цю зустріч його брат доповів на попереднє місце роботи, однак інформація не зацікавила спецслужбу. Відзначається, що Петрін продовжив самостійно збирати інформацію до тих пір, поки не був затриманий.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування