Порошенко хоче план на випадок повномасштабного вторгнення РФ

Вівторок, 14 червня 2016, 14:45

Президент України Петро Порошенко вважає, що "гібридна агресія" ворога потребує від України активної "гібридної оборони".

Про це він сказав під час конференції "Уроки гібридної війни: воєнні аспекти", яка проходить у Генеральному штабі у вівторок, інформує прес-служба глави держави.

 
ап

"Адекватно реагуючи на дії агресора, ми повинні узагальнити вже набутий нами досвід і спрогнозувати подальші дії Російської Федерації щодо нашої держави. Постійно повинен вестися пошук ефективних стратегій захисту від "гібридних загроз", – сказав Порошенко.

"Мають вивчатися уроки цієї війни, тестуватися і підтверджуватися відповідні концепції протидії, покращуватися національні спроможності і взаємосумісність з НАТО", – зазначив глава держави.

Порошенко акцентував на тому, що війна проти України розгорнута не лише на Сході країни – вона триває на усіх можливих напрямках.

"Це не лише наступ і агресія на наших кордонах. Це ще й активна інформаційна та пропагандистська війна для того, щоб посіяти розбрат, розчарування, пригнічення всередині України, оббріхуючи нашу державу, її керівництво, військо і народ. Ворог намагається перенести зусилля на дестабілізацію внутрішньої ситуації в Україні", ­– наголосив президент.

Президент звернув увагу на необхідність вивчення можливостей територіальної оборони держави.

За словами Порошенка, "на випадок повномасштабного вторгнення має бути відшліфований план загальної мобілізації та функціонування країни в умовах воєнного стану".

"Те, що ми зараз не оголошуємо загальної мобілізації, лише викликано тим, що кампанія побудови контрактної армії ефективна", – висловив переконання глава держави.

У повідомленні також зазначалося, що "Порошенко висловив переконання, що слід підготувати й інфраструктуру і відповідну матеріально-технічну базу для того, щоб мати можливість у разі потреби оперативно розгорнути партизанський рух та оптимізувати роботу підприємств оборонно-промислового комплексу держави, створення нових потужностей та виробництв, випуск новітніх озброєнь".

Однак пізніше цей фрагмент тексту було виключено з повідомлення прес-служби Адміністрації президента, оскільки він потрапив туди помилково.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування