Порошенко зустрінеться з Солошенком і Афанасьєвим у лікарні

Вівторок, 14 червня 2016, 15:17

У вівторок о 17:00 орієнтовно президент Петро Порошенко зустрінеться зі звільненими з російської в’язниці українцями Геннадієм Афанасьєвим та Юрієм Солошенком.

Про це повідомляє прес-служба президента України.

Зустріч відбудеться у хірургічному корпусі "Науково-практичного центру профілактичної та клінічної медицини" Державного управління справами у Києві, вулиця Верхня, 5.

Спершу джерела ЗМІ повідомляли, що 14 червня відбудеться українських політв’язнів Юрія Солошенка й Геннадія Афанасьєва, а по обіді у вівторок це офіційно підтвердили в прес-службі президента України.

Двоє українців станом на 15:00 за київським часом уже відбували з Москви на літаку, який надіслали за ними.

У Росії 26-річному Афанасьєву інкримінували створення на території Криму терористичного угрупування разом з Олегом Сенцовим і засудили до 7 років ув'язнення.

74-річного Солошенка засудили до 6 років за звинуваченням у шпигунстві.

У Солошенка виявили онкологічне захворювання, а Афанасьєв страждає від зараження крові.

На кого їх обмінюють, поки достеменно не відомо: за однією версією, йдеться про фігурантів справи "2 травня" в Одесі Євгена Мефьодова й Максима Сакауова, за іншою – про одеських організаторів і учасників так званої "Народної ради Бессарабії" Олену Гліщінську і Віталія Діденка.

Це вже другий гучний обмін політв’язнів після повернення Надії Савченко, яка приземлилася в Україні 25 травня, провівши майже 2 роки за ґратами в Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування