Луценко оголосив полювання на "велику рибу", але імен не назвав

Вівторок, 14 червня 2016, 20:42

Генеральний прокурор України Юрій Луценко оголосив 2016 рік роком "великої риболовлі на велику рибу", але не назвав імен тих, кого буде притягнуто до відповідальності за вчинення злочинів.

Про це йшлося на прес-конференції "Судова реформа в Україні" у рамках слухань Комітету Європарламенту з правових питань у Брюсселі у вівторок.

"Поточний рік буде роком відновлення довіри суспільства і великої риболовлі на велику рибу. Взагалі-то, я по життю не великий рибалка, але ніколи не ходив на риболовлю з наміром упіймати конкретну рибу: просто насаджував наживку на гачок і закидав в озеро", - сказав Луценко.

За його словами, підхід до притягнення до відповідальності за вчинення злочинів буде однаковий до чиновників і колишньої, і нинішньої влади.

"Ніякого списку тих, на кого я оголошую риболовлю, у мене немає і не може бути", - запевнив генпрокурор.

Він наголосив, що має намір боротися зі злочинністю не за окремими епізодами, а "стосовно структур фактично мафіозного типу, які створені".

Як приклад Луценко розповів, що Державну продовольчо-зернову корпорацію України було розкрадено за часів екс-президента Віктора Януковича на сотні мільйонів доларів.

"Після революції команда менеджерів змінилася, а методи розкрадання залишилися колишніми. Після парламентських виборів команда менеджерів знову змінилася, а методи розкрадання залишилися тими ж. Чому так відбувається? Тому що намагаються притягнути до відповідальності лише топ-менеджерів", - розповів генпрокурор.

"Незважаючи на величезний попит у суспільстві, Генпрокуратура залишалася останнім пострадянським динозавром і фактично ні на йоту не змінилася", - розповів Луценко, пояснюючи необхідність проведення реформ в органах прокуратури.

Він повідомив, що наступний рік "буде роком кар'єрного зростання нових осіб, які прийдуть до місцевої прокуратури і піднімуться на верхні ешелони системи".

"У мить, коли це відбудеться, я буду як політик вважати свою функцію завершеною. З появою нових осіб, відновленням самоврядування прокуратури з боку цих нових осіб, скасування слідства означатиме нову Генеральну прокуратуру не пострадянського зразка", - зазначив генпрокурор.

Генпрокурор також висловив сподівання, що паралельно відбудеться ліквідація фіскальної міліції та департаменту економічної злочинності в МВС.

"Вони вийдуть на окрему службу... і це означатиме завершення радянського стилю діяльності правоохоронних органів щодо бізнесу", - наголосив Луценко.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News