Перед обміном суд скасував запобіжний захід Гліщинській – СБУ

Середа, 15 червня 2016, 03:44

Суд змінив запобіжний захід підозрюваній у сепаратизмі українці Олені Гліщинській, перед її обміном на політв’язнів Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка.

Про це повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська у facebook.

Як наголошує Гітлянська, Служба безпеки проводить обміни виключно в рамках українського законодавства. 

Так, стаття З31 КПК України (обрання, скасування або зміна запобіжного заходу в суді) визначає, що суд зобов'язаний розглянути питання доцільності продовження тримання обвинуваченого під вартою через процесуально визначений період.

"За наслідками розгляду питання суд своєю вмотивованою ухвалою скасовує, змінює запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або продовжує його дію. У випадку з Глищинською суд прийняв рішення скасувати цей запобіжний захід", - йдеться у повідомленні.

Гітлянська також додала, що справа про "Бессарабську народну республіку" вже тривалий час знаходиться на розгляді суду і обвинувачена мала можливість дати свої свідчення. 

Як повідомлялося, підозрювана у сепаратизмі Гліщинська була помічницею депутата групи "Відродження" Віталія Барвіненка.

Як відомо, 14 червня українців Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка, які були засуджені російським судом, обміняли на одеських організаторів і учасників так званої "Народної ради Бессарабії" Олену Гліщинську та Віталія Діденка.

У свою чергу, Діденко був помилуваний указом президента України Петра Порошенка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування