Російські хакери зламали мережу Демократичної партії CША - WP

Середа, 15 червня 2016, 04:51

Хакери, пов'язані російськими спецслужбами, проникли в комп'ютерну мережу національного комітету Демократичної партії США.

Про це пише Washington Post.

Повідомляється, що зломщики отримали доступ до бази даних, зібраної на кандидата на пост президента США від Республіканської партії Дональда Трампа.

Хакери також змогли прочитати всю електронну пошту і трафік чатів комітету.

При цьому зазначається, що хакери не отримали доступу до фінансової інформації або особистої інформації спонсорів партії.

Вторгнення в комп'ютерну мережу Демократичної парті не було єдиним, атакам також піддалися комп'ютери і мережі інших американських політичних організацій. Мішенню російських шпигунів були претенденти на пост президента США Хілларі Клінтон і Дональд Трамп.

Як пише газета, ці кібератаки є прикладом зацікавленості російської сторони в тому, щоб з'ясувати сильні і слабкі сторони потенційного майбутнього проезидента США.

Раніше повідомлялося, що за хакерською атакою на комп'ютери Ради безпеки Нідерландів, яка відбулася напередодні звіту щодо обставин катастрофи літака MH17 восени минулого року, стояли спецслужби Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування