Геращенко: Росія при обміні цікавиться не росіянами, а "своїми людьми"

Середа, 15 червня 2016, 08:37
Геращенко: Росія при обміні цікавиться не росіянами, а своїми людьми
Fb Svyatoslav Tsegolko

Росія при обміні цікавиться більше не росіянами, а "своїми людьми", що свідчить про російський слід у певних українських подіях.

Про це в своєму Facebook написала перший віце-спікер, член гуманітарної підгрупи в Мінську Ірина Геращенко.

"Два тижні тому, під час обговорення звільнення Надії Савченко, один колишній регіонал, а нині ОБлоківець в ефірі одного з телеканалів звернувся до мене з таким запитанням: " От ви говорите про гуманізм, а тим часом в одеській в'язниці утримується жінка, що народила дитину, і її не випускають". " Ви дуже обізнаний"- рявкнула я. " Ви дуже "чемна"- промямлив він... Не можна так палитися, пане з ОБ", - написала Геращенко.

"Вже тоді ми вели роботу по звільненню Солошенка і Афанасьєва і знали, що Москва цікавиться не так своїми громадянами, як " своїми людьми", - зазначила вона.

За її словами, СБУ давно викрило причетність певних осіб до спроб створити так звану "Бесарабську народну республіку".

"Москва цікавиться причетними до " БНР" - і це красномовно і показово, і все зрозуміло, правда ж? Депутати від " опозиції" паляться в прямому ефірі, вболіваючи за далеко не безневинних панянок. І якщо говорити про реалії, то вони такі: РФ була зацікавлена саме в певних громадянах, і це, як на мене, підтверджує російський слід в певних українських трагічних подіях", - зазначила Геращенко.

Вона додала, що українська влада пішла на компроміс, аби звільнити двох українців, яких катували в російських тюрмах.

"Ця операція готувалася кілька місяців, до речі", - зазначила Геращенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування