Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Призначені РФ адвокати навіть не знають, де їхні підзахисні кримські татари

Середа, 15 червня 2016, 11:58

У Кавказькому окружному військовому суді в Ростові-на-Дону продовжують слухати справу кримських татар , яким приписують зв'язки з ісламською організацією "Хізб ут-Тахрір".

Про це повідомляє у середу Громадське ТВ.

Підозрювані - Руслан Зейтуллаєв, Рустем Ваітов, Нурі Прімов та Ферат Сайфуллаєв.

В залі суду присутні захисники за угодою, а також адвокати за призначенням - Марина Стукопіна, Олена Косінова та Ірина Сорока.

Як зазначає кореспондент, під час попереднього засідання вони не ставили запитань свідкам обвинувачення, на відміну від адвокатів за угодою. З пресою спілкуються неохоче.

Також адвокати за призначенням не змогли відповісти, в якому ізоляторі Ростова перебувають їхні підзахисні. Під час засідання вони не підходять до підсудних.

На засіданні у середу у Ростові мають допитати секретного свідка обвинувачення у справі кримських татар під псевдонімом "Алєксандр".

Разом з тим, всі кримчани написали клопотання, бо не знають цього секретного свідка, та просять ознайомитися з даними особистості.

Прокурор виступив проти. Суд підтримав і у задоволенні клопотання відмовив.

Загалом з боку обвинувачення було заявлено 23 свідка. На попередньому засіданні допитали трьох. Серед них - голова мусульманської громади та мешканець того самого села Орлине, в якому проживають двоє із підозрюваних кримських татар.

Всі вони, в основному, відмовилися від своїх попередніх, "викривальних свідчень". Протиріччя один із них спробував пояснити давністю розгляду справи, а другий - тим, що не пам’ятає, що підписував.

Це, на думку захисника Еміля Курбедінова, підтверджує їхню позицію - що доказів причетності до організації "Хізб утр-Тахрір" у прокуратури немає.

Водночас адвокат вважає справу суто політичною і припускає, що кримських татар за цією статтею визнають винними.

Звинувачуваних кримчан арештували взимку 2015 року в Севастополі. За версією слідства, вони є учасниками організації "Хізб ут-Тахрір".

"Хізб ут-Тахрір" – міжнародна ісламська політична організація. Своєю метою вона офіційно декларує встановлення ісламської держави й мусульманського способу життя. Ця організація заборонена в Росії, Казахстані й Німеччини, а в Україні й інших країнах вона може діяти легально.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування