Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Магера пояснив, чому відмовився проходити детектор брехні

Середа, 15 червня 2016, 13:26

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера підтвердив, що відмовився проходити тест на детекторі брехні в Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі.

Про це він сказав журналістам в Києві в середу, передає ZN.UA.

"Це було зроблено в силу буквально чотирьох причин. Перша причина, це право процесуальної особи погодитися або відмовитися. Друга причина полягає в науковому підході до використання подібних поліграфів, оскільки навіть серед учених немає єдиної позиції з цього питання", – розповів Магера.

"Третя позиція полягає в тому, що цей самий поліграф, за висновками багатьох фахівців, дає похибки і похибки навіть дуже значні. А потрапляти в число 10-12% або 15% я нікому не раджу і сам не збираюся", – заявив він.

Магера стверджує, що найголовніша – четверта причина.

"Я ще перед допитом заявив, що моя цінність як свідка вкрай низька, якщо не нульова. Тому спробу запросити мене на подібний допит я розглядаю просто як знущання над членом комісії, який у 2012 році мав зовсім інше бачення підходів, ніж Партія регіонів", – сказав він.

Раніше повідомлялося, що в справі про "чорної бухгалтерії" ПР був допитаний глава Центрвиборчкому Михайло Охендовський і його заступники Андрій Магера і Жанна Усенко-Чорна.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, зазначив, що двоє з трьох представників ЦВК відмовилися проходити детектор брехні.

На запитання, хто погодився на поліграф, Холодницький відповів: "скажу так: жінки не бояться поліграфа".

У ЦВК раніше заявляли, що вважають публікацію матеріалів "чорної бухгалтерії ПР" спробою зірвати проведення голосування в семи округах для обрання народних депутатів до парламенту.

Як відомо, "Українська правда" оприлюднила дані про тіньові витрати Партії регіонів за півроку 2012 року, коли в Україні проходили парламентські вибори.

У документах ЦВК фігурує кілька разів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...