Турчинов обурений, що від Заходу Україна не отримала жодного патрона

Середа, 15 червня 2016, 14:43

Секретар РНБО Олександр Турчинов обурений, що за час перебування на цій посаді для нього стало розчаруванням небажання західних партнерів надавати Україні летальне озброєння.

Про це він заявив в і інтерв'ю виданню "Новое время".

"Я не зміг переконати наших стратегічних партнерів, що військово-технічна допомога Україні - це прямий наслідок Будапештського меморандуму і, врешті-решт, це і їх захист! Я постійно доводжу на всіх міжнародних зустрічах, що сильна, озброєна сучасною зброєю армія України – реальний фактор миру в Європі і надійний щит західного світу", - сказав він.

Турчинов висловив жаль з приводу того, що серед партнерів України, в першу чергу європейських, домінує позиція: "Росіян не можна дратувати".

"Навесні 2014 року, коли було особливо важко, я їх дуже просив: дайте нам військову техніку і зброю, нам потрібно захистити країну. У ті дні я планував темпи мобілізації виходячи з того, скільки ми можемо зробити берців. Потрібно було створити армію, озброїти, одягнути і взути наших солдатів. Тоді добровольці і волонтери допомогли захистити країну, а від наших партнерів ми не отримали жодного патрона. І сьогодні поставки летальної зброї в Україну під різними приводами блокуються", - розповів Турчинов.

Секретар РНБО заявив, що зброєю і бойовою технікою ЗСУ і Національну гвардію забезпечує в основному вітчизняний оборонпром: від пістолетів до танків і ракет.

У той же час, наголосив Турчинов, без ефективного військово-технічного співробітництва з нашими стратегічними партнерами він не зможе закрити всіх потреб армії в зброї і техніці нового покоління.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування