Гліщинська, яку видали РФ, літала в Москву з нардепом - ЗМІ

Середа, 15 червня 2016, 14:43

Підозрювана у сепаратизмі українка Олена Гліщинська, яку обміняли на українських політв’язнів Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка, раніше відвідувала Росію разом із депутатом групи "Відродження" Віталієм Барвіненком.

Про це йдеться у матеріалі Громадське ТВ, оприлюдненому в середу.

"Цікава деталь в цій справі, що за матеріалами обвинувачення Гліщинська ніби літала на чартерному літаку в Москву, щоб отримати інструкції та завдаток. Літала вона не сама, а з народним депутатом від партії "Відродження" Віталієм Барвіненком, щоправда той летів під іншим прізвищем та з іншим паспортом. Свідчень на Барвіненка Гліщинська не дала", – йдеться в матеріалі.

Про те, що Гліщинська працювала помічником депутата Барвіненка, стало відомо напередодні.

 
Барвіненко - посередині

Як зазначають автори журналістського розслідування, сам Барвіненко, котрий народився в Білгород-Дністровському і тричі обирався від цього округу депутатом та тричі змінював партії від БЮТ до Партії Регіонів і "Відродження" відомий тим, що "дбає про особливі статуси для певних регіонів".

Так зокрема в парламенті 8 скликання він реєстрував такі законопроекти: "Про внесення змін в закони про боротьбу з пропагандою нацистського та комуністичного тоталітарних режимів", а саме — пом’якшення покарання за невиконання закону.

Або, наприклад, проект закону про внесення змін до Закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" 

"Українська правда" намагається отримати коментар Барвіненка, однак наразі його телефон відключений.

Як відомо, директора телекомпанії "Нова хвиля" Олену Гліщинську арештували співробітники СБУ в квітні 2015 року.

Її звинувачували в фінансуванні сепаратистського руху (в матеріалах справи містилась платіжка на суму 10 тисяч доларів, з обвинувального акту – це був завдаток на творення "Бесарабської народної ради"), а також у державній зраді.

14 червня українців Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка, які були засуджені російським судом, обміняли на одеських організаторів і учасників так званої "Народної ради Бессарабії" Олену Гліщинську та Віталія Діденка.

 
КП.ру

Діденко - головний редактор сайту "Інфоцентр". Суд засудив його до трьох років обмеження волі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...