МЗС РФ викликав посла Франції через затримання вболівальників

Середа, 15 червня 2016, 17:56

МЗС Росії у середу викликав посла Франції в Москві Жан-Моріс Ріпер.

Про це йдеться у повідомленні МЗС РФ.

Послу було зроблено подання у зв'язку з затриманням напередодні групи російських уболівальників, які прямували з Марселя в Лілль на черговий матч Євро-2016 за участю збірної Росії.

"Увагу французького дипломата було звернуто до дискримінаційного і невибіркового характеру прийнятих відносно російських громадян заходів", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, за рішенням прокурора Марселя всі 43 людини, включаючи 3 водіїв, затримані на 48 годин для проведення слідчих дій.

МЗС Росії закликав французьку владу звернути увагу на ситуацію і якомога швидше вирішити питання про долю затриманих російських вболівальників.

"Було підкреслено, що подальше нагнітання антиросійських настроїв навколо теми участі збірної РФ у Чемпіонаті Європи з футболу здатне суттєво погіршити атмосферу російсько-французьких відносин", - заявили в МЗС РФ.

Раніше глава МЗС РФ Сергій Лавров назвав неприйнятним інцидент із затриманням автобуса з російськими вболівальниками, які прямували в Лілль на матч зі збірною Словаччини.

Раніше повідомлялося, що збірна Росії умовно дискваліфікована і оштрафована на 150 тисяч євро за безлади, які вчинили її фанати у Марселі.

Нагадаємо, протягом перших трьох днів Євро-2016 відбулася низка бійок між вболівальниками кількох країн.

Наймасовішими наразі стали заворушення у Марселі, де внаслідок численних сутичок між вболівальниками Англії та Росії постраждали понад 30 осіб. У сутичках брали участь 150 російських футбольних хуліганів.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...