Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спецслужби РФ відстежували комунікації демократів США

Четвер, 16 червня 2016, 07:57

Російські спецслужби близько року відстежували комунікації Демократичної партії США.

Про це Дмитро Альперович, засновник і один з керівників американської компанії CrowdStrike, яка спеціалізується на кібербезпекі, заявив в інтерв'ю "Голосу Америки".

Відзначається, що на прохання Національного комітету Демократичної партії, у якого з'явилася підозра в незаконному сторонньому проникненню в мережу, компанія CrowdStrike встановила факт злому і визначила, що було не одне, а два мережевих проникнення груп, які, імовірно, пов'язані зі спецслужбами Росії - ФСБ і ГРУ.

Одна з груп, яку умовно назвали Cozy Bear, проникла в мережу минулого літа і відстежувала для російського уряду комунікації Демократичної партії.

Друга група під умовною назвою Fancy Bear проникла в мережу в квітні цього року. За словами експерта, вона була націлена на отримання досьє на республіканця Дональда Трампа, і їй вдалося вкрасти ці файли.

Альперович підкреслив, що CrowdStrike продовжить відстежувати стан мережі демократів на постійній основі, оскільки "є серйозні побоювання, що ці групи спробують повернутися".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування