Суд у справі 2 травня знову перенесли

Четвер, 16 червня 2016, 15:16

Малиновський райсуд Одеси у четвер переніс засідання у справі про масові заворушення в Одесі 2 травня 2014 року на 23 червня через неявку трьох підсудних, захисника і перекладача.

Таке рішення колегії озвучив головуючий суддя Віктор Корой, повідомляє "Укрінформ".

"Через неявку до суду трьох підсудних, один з яких надав довідку про захворювання, а також їхніх адвокатів, засідання колегії переноситься на 23 червня", – зазначив Корой.

У свою чергу, державний обвинувач Володимир Дудкевич заявив, що прокуратура перевірить, наскільки поважні причини для неявки на судове засідання у двох обвинувачених.

"Якщо буде встановлено, що підсудні проігнорували засідання без поважних причин, до них буде вжито заходів відповідно до чинного законодавства", – сказав він.

Прокурор нагадав, що це вже друге засідання суду у червні, яке довелось перенести через неявку учасників процесу. Крім трьох підсудних до суду не з'явився один з адвокатів та перекладач для фігурантів кримінальної справи – громадян Російської Федерації.

Як відомо, під час масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року загинули 48 осіб і більше двохсот отримали поранення.

Вчинення злочину інкримінуються 22 підсудним. П'ятеро обвинувачених, в тому числі громадяни України Долженков, Корчинський, Романюк та громадяни Росії Сакаулов і Мефьодов, перебувають у СІЗО. На попередніх засіданнях суду свідки, в тому числі офіцер поліції, підтвердили їх активну участь у масових заворушеннях.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування