Луценко дав 100 днів Матіосу та Столярчуку

Четвер, 16 червня 2016, 21:54

Генеральний прокурор Юрій Луценко дав сто днів своїм заступникам Анаталію Матіосу і Юрію Столярчуку, щоб вони продемонстрували об'єктивність і наступальність.

Про це він сказав під час прес-конференції у Львові. 

"У мене п`ять заступників. Три з них – нові. Це люди 30-35 років, жоден із яких не працював у прокуратурі, – це правозахисники, дипломати, адвокати. Я залишив тих, хто відповідає за слідство, - пана Матіоса та пана Столярчука, щоб дати оцінку їхнім діям протягом наступних 100 днів", - заявив Луценко.

"Ті, хто каже, що це неправильно, помиляється. По-перше, у мене немає альтернативи. Нове керівництво як мінімум кілька місяців буде входити у курс справи. Щоб було зрозуміло, лише справа по Укргазвидобуванню – це декілька десятків томів", - додав він.

За словами генпрокурора, зараз у всього блоку слідства, в тому числі й військового, є шанс продемонструвати об`єктивність та наступальність. Якщо вони його не використають, він буде мати альтернативу, це стосується і керівників вищого ешелону, тобто заступників генпрокурора, і очільників департаментів.

Львівські активісти, котрі пікетували обласну прокуратуру в день представлення її нового очільника, вимагали від Луценка негайного звільнення Матіоса, якого звинувачують у затягуванні розслідувань трагедій під Дебальцевим та Іловайськом, а також у відкритті проваджень щодо бійців-добровольців. 

Укрінформ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...