НАБУ здійснює обшук у справі заступника прокурора Київщини

Четвер, 16 червня 2016, 22:28

Детективи НАБУ у четвер ввечері проводять обшук у приміщенні товариства з обмеженою відповідальністю "Юридична компанія "Студія права". 

Про це повідомила прес-служба відомства.

Згідно з інформацією, слідчі дії відбуваються в рамках розслідування у кримінальному провадженні стосовно заступника прокурора Київської області Олександра Колесника, якого підозрюють у зловживанні службовим становищем з метою розкрадання цукру, що зберігався на складах державної спеціалізованої бюджетної установи "Аграрний фонд" у Черкаській області, загальною вартістю понад 300 млн. грн..

Обшук триває з ранку четверга 16 червня.

"Протягом усього дня з боку невідомих осіб, які представлялися адвокатами, неодноразово здійснювалися провокативні дії по відношенню до детективів під приводом того, що в приміщенні знаходяться їхні робочі місця", - повідомили у НАБУ. 

У відомстві зазначили, що розпочали обшук за присутності представника Ради адвокатів Києва, як того вимагає закон.

"Присутнім було неодноразово пред’явлено судову ухвалу та посвідчення детективів. Менш із тим, на початку обшуку близько 10 осіб намагалися проникнути до приміщення з метою перешкоджання слідчим діям", - сказано у повідомленні.

 Станом на 22:00, згідно з інформацією НАБУ, на вулиці біля входу в приміщення перебувало близько 30 людей.

"Декілька хвилин тому під’їхали невідомі люди у камуфляжі, які повідомили про те, що вони є представниками громадської організації та погрожують силовим захопленням приміщення. Дії присутніх є відверто провокативними і мають на меті перешкодити вилученню речових доказів, отриманих в ході обшуку", - зазначається у повідомленні.

У НАБУ повідомили, що детективи та працівники Управління спеціальних операцій уникають провокацій та здійснюють відеофіксацію подій.

Як відомо, наприкінці травня Солом'янський райсуд заарештував заступника прокурора Київської області Олександра Колесника на 2 місяці з можливістю внесення застави в розмірі 5,5 млн грн.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування