Підозрюваний у вбивстві британської депутатки мав психічне захворювання

П'ятниця, 17 червня 2016, 05:17

Чоловік, якого підозрюють у вбивстві депутата палати общин від Лейбористської партії Джо Кокс, страждав від тривалого психічного захворювання і не виявляв інтересу до політики.

Про це пише британське видання The Daily Mail.

Детективи допитували 52-річного підозрюваного Томаса Мейра, намагаючись з’ясувати, чи не була політична діяльність Кокс мотивом її вбивства.

Однак у відповідь Мейр повідомив, що його мучило відчуття "соціальної ізоляції і від’єднаності від суспільства", яке виникло в результаті тривалого психічного захворювання.

Також повідомляється, що він кілька разів на тиждень працював у якості волонтера у спецшколі.

За словами його рідних і сусідів, Мейр ніколи не виявляв ніякого інтересу до політики або референдуму ЄС. Зведений брат підозрюваного підтвердив, що Мейр страждав від обсесивно-компульсивного розладу.

Єдиним свідченням про його політичні уподобання є те, що його ім’я знайшли у списку колишніх підписників журналу South African Patriot, що має ультраправе спрямування.

Як повідомлялося, напад на депутата  трапився біля міської бібліотеки, де Кокс перед цим проводила зустрічі з місцевими жителями.

Невідомий чоловік в білій бейсболці сперечався з депутатом і ще одним чоловіком, після чого несподівано витягнув пістолет зі своєї сумки і двічі вистрелив в Кокс. Крім того він вдарив її ножем.

Після розстрілу проєвропейського депутата у Британії призупинили кампанію по Brexit.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування