ЄС і Програма розвитку ООН запустили проект реформування Ради

П'ятниця, 17 червня 2016, 10:13

Європейський Союз і Програма розвитку Організації Об'єднаних Націй запустили проект реформування Верховної Ради на 1,3 мільйона євро.

Презентація нового проекту ЄС/ПРООН "Рада за Європу" відбулася за участю голови Верховної Ради Андрія Парубія, голови представництва ЄС в Україні Яна Томбінського й постійного представника ПРООН в Україні Ніла Уокера.

"Це дуже важливий проект, спрямований на підтримку української Верховної Ради, реформи внутрішньої структури і якості українського законодавства", – сказав Томбінський.

За словами посла, для реформування українського парламенту було розроблено цілий комплекс рекомендацій місією Європейського парламенту з оцінки потреб.

Проект буде спрямований на підвищення якості законодавчої роботи Верховної Ради й контроль над його здійсненням, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Проект буде впроваджуватися ПРООН у тісній співпраці з Європейським парламентом на підставі угоди про співпрацю в адміністративній сфері.

Ключовими пріоритетами проекту є посилення професійних здатностей співробітників секретаріату й апарата Верховної Ради для надання ефективних послуг парламенту й депутатам.

За словами Томбінського, до роботи над цим проектом буде залучено місцевих і міжнародних експертів.

Проект передбачає нову модель підготовки законопроектів, реструктуризацію й оптимізацію функціонування парламентських комітетів, спрощення процедури ухвалення законопроекту, експертну підтримку, підтримку впровадження напрямків плану "Відкритий парламент", впровадження інструмента участі громадян у законодавчих процесах.

Загальний бюджет проекту – EUR1,3 млн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування