На Закарпатті депутат убив майора поліції, із яким браконьєрствував

П'ятниця, 17 червня 2016, 11:22

Під ранок 17 червня у лісі біля села Лубня на Закарпатті депутат Великоберезнянської райради Іван Псяйка випадково застрелив майора поліції Михайла Січку.

Як повідомляється на сайті керівника Закарпатської облдержадміністрації Геннадія Москаля, вони пішли на полювання – і Псяйка з необережності вистрелив у товариша.

Про трагедію депутат сам повідомив правоохоронцям, інформує закарпатська поліція.

За даними поліції, група осіб незаконно полювала неподалік від українсько-польського кордону, у лісовому масиві поблизу с. Лубня.

Один із браконьєрів, 39-річний житель с. Ставне, вистрелив із власної мисливської рушниці й влучив у 45-річного майора поліції, який на той момент був не на службі. Від кулі чоловік загинув на місці події.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст.119 Кримінального кодексу (вбивство через необережність). Вирішується питання про обрання фігуранту справи міри запобіжного заходу

Зброю вилучили, з’ясовують обставини трагедії.

Керівник Закарпаття Геннадій Москаль доручив прокуратурі жорстко відреагувати на факт браконьєрства на Великоберезнянщині за участі правоохоронця та депутата і трагедію

Він зазначив, що нещасний випадок стався на території Ужанського національного природного парку.

Москаль уточнив, що учасники полювання – це депутат Великоберезнянської райради від "Радикальної партії Олега Ляшка" Іван Псяйка, який раніше працював у тамтешній міліції, та начальник сектора з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Головного управління Нацполіції в Закарпатській області Михайло Січка.

"Висловлюю співчуття рідним і близьким загиблого", – прокоментував Москаль.

"Водночас не можу оминути той факт, що фігуранти нещасного випадку, котрі мають пряме відношення до правоохоронних органів і в першу чергу мали б слідкувати за дотриманням закону, займалися браконьєрством на території Ужанського національного природного парку", – додав він.

"Я дав доручення прокуратурі області та головному управлінню Національної поліції ретельно вивчити обставини трагедії і зробити жорсткі висновки. Ніяких поблажок нікому не буде, перед законом усі рівні. Цей випадок має стати наукою для всіх інших, хто захоче демонстративно порушувати закон", – наголосив керівник області.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування