Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кремлі хочуть, щоб санкції проти Росії протрималися довше

Субота, 18 червня 2016, 13:43

Глава адміністрації президента РФ Сергій Іванов заявив, що Росія негайно прийме зустрічні кроки, якщо санкції проти неї будуть скасовані.

"Якщо санкції скасують, ми відразу ж скасуємо і контрсанкціі. Це зрозуміло", - сказав Іванов в інтерв'ю програмі "Вести в субботу" в ефірі телеканалу "Россия 1" (ВДТРК), яке вийшло на Далекому Сході, передає "Інтерфакс".

При цьому він підкреслив: "Особисто я хотів би, щоб санкції проти нас протрималися довше, а не швидше були зняті. Це моя особиста думка".

За його словами, "збиток від санкцій у нас стає все меншим і меншим, тобто санкції не працюють".

"Я роблю висновок: раз не працюють, то логічно говорити про те, що їх треба зняти", - сказав глава кремлівської адміністрації, коментуючи висловлювання іноземних гостей на петербурзькому економічному форумі на користь зняття санкцій з РФ.

Іванов звернув увагу на те, що "в сучасному світі взагалі санкції не працюють ніякі". "Вони, до речі, і проти Ірану не спрацювали так, як хотіли їх автори, це вже історичний факт", - підкреслив він.

На думку керівника адміністрації президента РФ, Росія поступово злазить з "нафтової голки". "На сьогоднішній день дві третини доходів бюджету не нафтогазові. Це мало, але це колосальний прогрес", - зазначив він.

На питання журналіста, чи означає це, що Росія "злізла з нафтової голки", він відповів: "Ми на шляху до цього, я б так сказав акуратніше (...), і все це багато в чому завдяки санкціям".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування