Генштаб хоче уточнити строки військової служби, ініціював закон

Субота, 18 червня 2016, 19:40

Генштаб Збройних Сил України ініціює внесення змін до закону "Про військовий обов’язок і військову службу" стосовно уточнення строків військової служби в особливий період: пропонується передбачити чіткі терміни проходження військової служби - 6, 12 та 18 місяців. 

Про це йдеться у повідомленні Генштабу ЗСУ.

"Зазначений законопроект усуває розбіжності в проходженні військової служби різними категоріями військовослужбовців. Законопроект перебуває на розгляді профільного комітету Верховної Ради", - зазначено у повідомленні. 

У Генштабі уточнили, що військовослужбовці, які уклали 6-місячний контракт, після завершення терміну можуть звільнитися з військової служби без додаткових вимог,  у ЗСУ продовжують проходити службу військовослужбовці, які підписали контракт на особливий період протягом невизначеного терміну. 

"Військовослужбовці, що уклали контракт на особливий період і відслужили не менше 18 місяців, матимуть змогу або продовжити контракт на визначений термін – шість, дванадцять та вісімнадцять місяців, або звільнитися з військової служби", - пояснили у Генштабі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування