У Криму селянина, який вивісив прапор України, засудили до обов'язкових робіт

Понеділок, 20 червня 2016, 15:30

У Криму суд визнав громадянина України Володимира Балуха винним в образі представника влади і повторно засудив до 320 годин обов'язкових робіт.

Як повідомляє в понеділок Кримська правозахисна група, таке рішення Роздольненський районний суд прийняв 10 червня.

Балух визнаний винним у скоєнні злочину, передбаченого ст. 319 КК РФ (Образа представника влади. Публічна образа представника влади при виконанні ним своїх посадових обов'язків або у зв'язку з їх виконанням) і знову засуджений до 320 годин обов'язкових робіт.

5 лютого 2016 року цей же суд, але в іншому складі засудив Балуха до такого ж виду покарання за цим же звинуваченням, але суд вищої інстанції скасував цей вирок і направив "кримінальну справу на новий судовий розгляд до того ж суду в іншому складі".

14 листопада 2015 року до будинку, де проживав Балух, прийшли співробітники поліції для проведення обшуку за постановою Роздольненського районного суду.

Постанова про обшук мотивувалося викраденням в селищі Роздольне 10 жовтня 2015 року "автомобіля марки ВАЗ-2106 в корпусі синього кольору". За даним фактом було порушено кримінальну справу і допитаний в якості свідка заявив, що Балух нібито "зберігає вкрадений автомобіль у себе вдома, розбирає і продає від нього деталі".

Балух піддався адміністративному арешту строком на 10 діб. Його визнали винним за ч.1 ст.19.3 КоАП РФ - непокора законному розпорядженню або вимозі співробітника поліції.

На думку Балуха, увага до нього з боку поліції обумовлена його проукраїнською позицією, яка виражалася відкрито - на території його житла на флагштоку весь цей час розвивався державний прапор України.

Володимир також вважає, що його взяли під адміністративний арешт для того, щоб він не зміг зняти сліди побоїв, які йому завдали співробітники поліції при затриманні. Під час перебування в камері він неодноразово вимагав надати йому медичне лікування і отримував відмову.

Надалі, це рішення адміністративного суду служило в обох кримінальних вироках доказом його провини.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування