У ФСБ натякають, що Нємцова вбили зі зброї з "українським корінням"

Понеділок, 20 червня 2016, 16:06
У ФСБ натякають, що Нємцова вбили зі зброї з українським корінням

У Федеральній службі безпеки Росії заявили, що російського опозиціонера Бориса Нємцова було вбито із саморобної зброї, яку зібрали у "домашніх умовах" із привезених із-за кордону деталей, а їх контрабанда останнім часом зросла - зокрема, з України.

У повідомленні на сайті відомства зазначається, що масогабаритні макети, які ввозяться з-за кордону, мають характеристики, які дають змогу відновити бойові властивості у невиробничих умовах.

Як відомо, Борис Нємцов був вбитий кількома пострілами з пістолета в ніч на 28 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту у центрі Москви.

У будинку одного з підозрюваних у вбивстві - Заура Дадаєва - виявили патрони одного заводу і року випуску з гільзами, знайденими на місці злочину. За матеріалами справи, зброю купив і передав Дадаєву Руслан Мухудінов, якого слідство вважає замовником й організатором злочину.

Раніше про те, що пістолет, з якого застрелили Нємцова, був зібраний саморобним способом з двох різних моделей, писав "Комерсант", посилаючись на результати балістичної експертизи, проведеної в рамках кримінальної справи про вбивство політика.

Радіо Свобода

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...