Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Штаб: Бойовики готують провокації, обстрілюють мирних мешканців

Понеділок, 20 червня 2016, 23:40
Штаб: Бойовики готують провокації, обстрілюють мирних мешканців

У штабі АТО заявляють про підготовку бойовиками провокацій з метою звинуватити Україну та Збройні Сили у порушенні Мінських угод.

Про це йдеться у заяві прес-центру АТО ввечері 20 червня.

"Провокація запланована на 21 червня 2016 року. Цього дня у "ДНР" заплановано проведення наради з головами прифронтових населених пунктів, де перебачається обговорення питань щодо недотримання українською стороною Мінських домовленостей з представленням матеріалів руйнувань осель та поранень серед мирного населення", - заявили у штабі.

"Для підготовки "ще одного доказу" 20 червня близько 20:00 російські окупанти відкрили провокаційний вогонь з мінометів калібру 82 мм по позиціях українських підрозділів, а потім по тимчасово окупованому н.п. Комінтернове, випустивши при цьому 6 мін, що призвело до пожежі та руйнування цивільної оселі", - йдеться у заяві. 

За даними штабу, бойовики продовжують провокаційні обстріли позицій сил АТО, щоб спровокувати вогонь у відповідь.

"Ворог розміщує свої артилерійські підрозділи та танки в житлових кварталах тимчасово окупованих міст та селищ, знаючи заздалегідь, що українські бійці не будуть стріляти у відповідь по мирних мешканцях", - заявили у штабі АТО.

Зокрема, вогонь бойовики ведуть переважно у нічний час, коли патрулі ОБСЄ не можуть фіксувати його злочинні дії.

"Протягом минулого тижня російські окупанти з танків та артилерійських систем калібру 122 та 152 мм двічі обстріляли Красногорівку, Мар’їнку та Торецьк, постраждали мирні жителі Донбасу та зруйновано їхні оселі", - нагадали у штабі. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування