Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РФ хоче штрафувати месенджери на мільйон за відмову співпраці з ФСБ

Понеділок, 20 червня 2016, 23:58

Держдума може ввести штраф у розмірі до 1 млн рублів для месенджерів, таких як WhatsApp і Telegram, за нерозкриття ФСБ даних для декодування повідомлень.

Це випливає з поправок до антитерористичного пакету законопроектів, який рекомендував прийняти в другому читанні думський комітет з безпеки і протидії корупції, пише ТАСС.

"Невиконання організатором поширення інформації у мережі Інтернет обов'язку надавати у федеральний орган виконавчої влади в галузі забезпечення безпеки інформацію необхідну для декодування прийнятих, переданих, що доставляються або оброблюваних електронних повідомлень пропонується карати штрафом для громадян у розмірі від 3 тис. до 5 тис. рублів, для посадових осіб - від 30 тис. до 50 тис. рублів, для юросіб - від 800 тис. до 1 млн рублів", - йдеться у редакції законопроекту.

Як уточнив перший заступник голови комітету Держдуми з інформполітики Вадим Дєньгін, йдеться, зокрема, про месенджери, а також соціальні мережі, спеціальні поштові сервери, поштові ресурси, які мають кодування і містять велику кількість відвідувачів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування