Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кононенко вважає, що безкоштовні спортивні школи для дітей - це міф

Вівторок, 21 червня 2016, 14:38

Народний депутат від БПП Ігор Кононенко запевняє, що рекреаційний заклад "Міжнародна тенісна академія", навколо якого виник інформаційний скандал, був збудований на законних підставах і без порушення законодавства.

Про це він розповів в ефірі 112 каналу у вівторок.

Він наполягає, що спортивний комплекс будувався на території покинутого піонерського табору "Юнга", який є частиною майнового комплексу заводу "Ленінська кузня", одним з власників якого є Кононенко.

"Власники прийняли рішення зробити там інвест-проект і структура, афільована з власниками, виступила інвесторами цього проекту. В проект було вкладено біля 100 млн грн. Не змінюючи по суті цільового призначення був зроблений так само рекреаційний заклад" – вважає Кононенко.

"Підприємство "Міжнародна тенісна академія", яка як інвестор виконала своє зобов'язання, звернулася до Київради щодо оформлення земельної ділянки, від якої "Ленінська кузня" відмовилась", – додає він.

"Ділянка не виділялася додатково, вона була в розпорядженні "Ленінської кузні". Зараз вона переоформляється на інше підприємство згідно з інвестиційною угодою Угода виконана. Заклад працює.

Він визнав, що на сьогоднішній день заклад "поки що дотаційний", однак зазначив, що за 1.5/2 роки менеджмент планує вийти в нуль.

За словами Кононенка, "Міжнародну тенісну академію" свідомо не оформляли як ДЮСШ, бо вважають цю процедуру "бюрократичною і нікому не потрібною".

"Робити і виконувати якісь совкові норми ми вважали за недоречне. Порядок про ДЮСШ – стара система, що не мінялася десятки років. Для того щоб це оформити, потрібно хабарі давати… По-друге - це нікому не потрібна бюрократична процедура. Тому ми це не робили, бо по-факту заклад працює для дітей", – каже депутат.

"Те, що ДЮСШ передбачає безкоштовне заняття спортом - це ще один міф. Бо всі ДЮСШ фінансують громадянами України за рахунок податків. Як використовуються ці кошти, ми знаємо - неефективно", – вважає Кононенко.

Він сказав, що пишається цим проектом

За його словами, зараз там займаються 600 дітей, а планується вдвічі більше.

Він запевнив, що "не робив жодних порушень"

"Я більше чверті віку займаюсь бізнесом... 16 декларацій є в публічному доступі. З усіх коштів я плачу податки. До мене немає жодних питань як у нашій країні так і в інших країнах світу", – сказав Кононенко.

Як відомо, у розслідуванні програми "Схеми", йшлося про те, що у грудні 2014 року Київрада своїм рішенням надала в оренду на 25 років земельну ділянку у Пущі Водинці на вулиці Міській, 9 у Києві заводу "Ленінська кузня", засновниками якого є інвестиційні фонди Петра Порошенка й Ігоря Кононенка. Натомість там з'явився тенісний фітнес-клуб, який заробляє гроші.

Юрист Богдан Боровик у коментарі журналістам заявив, що це порушення умов договору оренди землі з Київрадою. Однак секретар Київради Володимир Прокопів не вважає, що місто ошукали.

"Коли замість спортивної школи побудували тенісну академію, то це те саме, тільки вищого спрямування", – сказав Прокопів.

Кононенко звинуватив журналістів у маніпуляції і перекрученні фактів. Журналісти ці звинувачення відкидають.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування