Через контррозвідку пройшли близько 100 росіян, терористи їдуть із РФ - СБУ

Середа, 22 червня 2016, 14:59

Через українську контррозвідку за час АТО пройшли близько 100 громадян Росії, які мали стосунок до збройного конфлікту на Донбасі.

Про це розповів глава Служби безпеки України в інтерв'ю Ліга.net.

На запитання, скільки затриманих росіян залишаються в розпорядженні СБУ й чи чекає їх обмін, він відповів:

"Поки триває неоголошена Росією війна – цей список не буде вичерпано. Ми продовжуємо брати в полон російських солдатів, десантників, офіцерів".

"Усього через українську контррозвідку пройшли близько 100 громадян Російської Федерації, які мали відношення до подій у районі АТО", – повідомив Грицак.

Щодо їхнього обміну глава СБУ не уточнив.

При цьому він зазначив, що є інша проблема:

"19 із 25 затриманих торік на території України представників терористичної організації Ісламська держава прибули до України з території Росії. Хтось із них родом із Таджикистану, хтось із інших країн. Але всі вони заїхали з території РФ".

"І при цьому я якось не чув про великі успіхи в боротьбі з ісламським фундаменталізмом або міжнародним тероризмом у Росії – це вільна для терористів територія", – заявив голова СБУ.

"Зараз у нас перебуває громадянин Туреччини, причетний до Аль-Каїди. Він був у розшуку по лінії Інтерполу. Затриманий при спробі оформити закордонний паспорт. Він хотів легалізуватися в нас і виїхати за межі України. Це чинний член Аль-Каїди. Щойно пройдемо всі процедури – екстрадуємо його до Туреччини", – додав він.

Грицак також не виключив, що кампанія про "секретні в'язниці в Україні" – це інформаційна спецоперація росіян.

"Ми пустили спостерігачів до 600 арештованих – підконтрольні Москві угруповання "ДНР"/"ЛНР" лише до чотирьох", – зазначив він.

"Представник ООН підтвердив, що їх не просто не пустили в секретні в'язниці росіян у "ЛНР". Представників ООН у принципі не пустили на захоплену терористами "ЛНР" територію. У Луганськ не пустили. Я сказав: почекайте, тоді які питання до нас? Ми вас не пустили в районний підрозділ СБУ. Це режимний орган", – пояснив він.

"Від нас (представники ООН – ред.) вимагають: відкрийте нам ці двері, пустіть нас сюди, відкрийте горище, відкрийте підвал, відкрийте тут. Я дав повний доступ до місць, де ми утримуємо людей", – запевнив голова СБУ.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News